Wie zijn we?

Katrien Jong

Master in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie - Sportkinesitherapie
(KULeuven - 2014)
Manama Manuele therapie 
(VUB - 2016)
Opleidingstraject Dry Needling Gent (2019)

Zaakvoerder KINETIKA kinesitherapie

Als gedreven sporter en passievolle kinesitherapeut, ben ik geïntrigeerd door “gezond bewegen”. In mijn jeugd deed ik aan gymnastiek, voetbal, tennis en paardrijden. Vandaag de dag maakt sport en bewegen nog steeds een groot deel uit van mijn leven. Door mijn “beweeg meer filosofie”, ga ik steeds op zoek naar bewegingsproblemen en stel hiervoor een uniek behandelingstraject op. Hiervoor vertrouw ik niet alleen op mijn specialisaties binnen de kinesitherapie, maar ook op mijn sportervaring en recente wetenschappelijke ontwikkelingen.

Preventie en voorkomen van herval maken een belangrijk deel uit van de behandeling om een blijvend positief resultaat te bereiken.

Na ervaring opgedaan te hebben in een groepspraktijk, met specialisaties in respiratoire kinesitherapie en fasciatherapie, ben ik in 2020 gestart met mijn eigen praktijk. Ondertussen heb ik - naast mijn specialisaties - mij verdiept in:

  • Frozen shoulder
  • Manuele therapie expert TMD/kaak
  • Revalidatie protheses heup, knie en schouder
  • Bewegen met Parkinson
  • Tendinopathie
  • Specifieke trainingsopbouw

Ward Merckx

Master in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie - Manuele kinesitherapie
(VUB - 2020)
Postgraduaat Manuele therapie 
(VUB - 2021)
 

Vanuit mijn aangeboren passie voor bewegen, heb ik gekozen om kinesitherapeut te worden. Dit combineer ik met (inter)nationale competitie atletiek. Dit impliceert een uitstekende kennis van trainingsleer, periodisering, blessurepreventie, het behandelen van musculoskeletale sportletsels en misschien wel het belangrijkste een high performance mindset. Als geen ander weet ik wat het is om blessures op te lopen op de weg naar je doelen waar je al zo lang voor werkt. Het vraagt enorme wilskracht, doorzettingsvermogen maar vooral passie om deze onoverkomelijke horden op het pad van een (top)sporter te trotseren. Graag werk ik met u naar uw kleine en grote doelen toe.

Als geen ander weet ik wat het is om blessures op te lopen op de weg naar je doelen!

Liselot Desmet

Master in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie
(UGent - 2021)

 

Als kinesitherapeut ben ik gefascineerd door het functioneren van het menselijk lichaam. Beweging gecombineerd met een vleugje plezier staan centraal in mijn leven. Ik ben altijd te vinden voor een uitdaging met sportief karakter! Na het lopen van de Antwerp Ten Miles en de (halve) Marathon Van Kruibeke, raakte ik gepassioneerd door duursporten. Na intensief trainen en de nodige portie doorzettingsvermogen, geeft je de finishlijn bereiken enorm veel voldoening!

Onder het motto ‘We set goals, you create results!” ga ik graag samen opzoek naar een gemeenschappelijk doel waarin individuele therapie prioritair is. Ik streef naar kinesitherapie op maat voor zowel groot als klein! Behandelmethoden die wetenschappelijk onderbouwd zijn, actieve oefentherapie en letselpreventie staan voor mij centraal voor een geslaagde revalidatie. Om deze doelen te bereiken, vertrouw ik op mijn master opleiding, specialisaties en enthousiasme!

Actieve oefentherapie en letselpreventie staan centraal! We set goals, you create results!

Maurits Van Hoorde

Zaakvoerder en sportieve duizendpoot
KINETIKA kinesitherapie

 

Als gepassioneerde, ondernemende en proactief ingestelde projectleider heb ik samen met Katrien de schouders gezet onder het vormgeven van onze eigen kiné praktijk. We hebben een fantastisch team weten bij elkaar brengen met dewelke we voluit voor de meest kwaliteitsvolle dienstverlening gaan en we KINETIKA verder zullen ontwikkelen, ten dienste van onze patiënten. Je zal me allicht een keer zien binnen springen of je treft me aan in één van de groepslessen als helping hand. 

KINETIKA kinesitherapie - FUN. MOTIVATION. CHANGE!